HTML

Facebook

Friss topikok

Címkék

Archívum

A politikus személyes blogján osztotta meg kizárásának eseményláncolatát, melyet szerinte az általa „hazafiasnak” nevezett új elnök is gerjesztett. Gönczöl András 2010-ben lett Pestszentlőrinc önkormányzati képviselője, 2003 és 2012 között volt a párt tagja, kerületi elnöke, budapesti alelnöke, az országos választmány tagja is.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom listájáról jutott be a XVIII. kerületi testületbe, de mandátumáról nem mond le, hanem függetlenként tevékenykedik a továbbiakban és egyúttal megjegyzi, hogy a mozgalmi életnek továbbra is részese kíván maradni.


A képviselő szerint a Gönczöl-ügy megoldásáig, sok száz párttársa lépett ki vagy került kizárásra, akik a körülményekről hallgattak. A politikus kiemeli, hogy korábban egyetlen pártnak sem volt tagja. 2006-ban a MIÉP-Jobbik színeiben indult az önkormányzati referendumon, de eközben a Fideszt is támogatta választási együttműködés keretében, így kapott külsős bizottsági tagságot. Egyes párttársai megvádolták azzal, hogy összejátszik az MSZP-vel.

Gönczöl András részletesen beszámol kizárásának eseményláncolatáról. A képviselő – elmondása szerint - először lemondott a kerületi elnöki pozíciójáról, majd vitába került az alapszervezetével, többek között azzal kapcsolatban, hogy kiket delegáljon az önkormányzati bizottságokba.

A nézeteltérést a budapesti és az országos pártelnökség úgy orvosolta, hogy egyeztetést kezdeményezett, majd mivel ez sikertelen volt, a mandátumáról történő lemondásra szólította fel a képviselőt, hivatkozva a Szent Koronára tett esküjére. Gönczöl válaszul meghallgatását kérte és bejelentette, hogy nem mond le, de mivel ellentmondott az országos elnökség kérésének: kizárták. A kizárás dokumentációját dr. Staudt Gábor a Jobbik Etikai és Fegyelmi Bizottságának elnöke írta alá. Gönczöl András fellebbezését egyhangúan elutasította az etikai bizottság.

nagyváros.hu

Címkék: politika közélet jobbik

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyvaros.blog.hu/api/trackback/id/tr124322050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tisztakéz · http://netes.8x.hu/ 2012.04.19. 08:57:05

Egyik pillanatról a másikra!! Hehehe!
süti beállítások módosítása