HTML

Facebook

Friss topikok

Címkék

Archívum

Izmosodik az urbánus szélsőjobboldal, mármint jobbra a Jobbiktól. A Népszava antiszemita falragaszokat leplezett el, a Pax Hungarica Mozgalom fővárosi vezetője büszke budapesti és büszke nemzetiszocialista. Szerinte az úgynevezett nemzeti oldalon Budapestet a bűn városának szokták leírni, de csak azért, hogy megmagyarázzák gyenge választási eredményeiket.

„Leplezetlenül antiszemita szellemiségű, demokrácia-ellenes és Szálasit éltető vadplakátok lepték el Budapestet - több fővárosi kerületben is felbukkantak tegnap virradóra a hungarizmust népszerűsítő falragaszok.” – írta Lengyel Tibor a Népszava újságírója. A lap által megkérdezett Magyar Gábor ügyvéd szerint bűncselekmény nem történt, legfeljebb szabálysértés, a hirdetmények illegális kihelyezése miatt. Az egyik plakát - amely a Teréz körúton bukkant fel - egy korabeli fotót közöl, felirata pedig: "Eleged van már a demokráciából? Ismerd meg Szálasi eszméjét." 

A Népszava felkereste az érintett önkormányzatokat. Újbuda önkormányzatának sajtófőnöke az újságtól értesült az Őrmezőn kihelyezett plakátokról, de azonnali intézkedést ígért. Milassin Levente elmondta: bár állampolgári bejelentés nem érkezett ez ügyben a hivatalhoz, a fotók alapján beazonosítják a helyszínt, a közterület-felügyelők pedig eltávolítják a falragaszokat. A VI. kerületi önkormányzatnál későbbre ígért tájékoztatást és eddig szintén nem kapott bejelentést. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotó: suttogo.hu

Büszke budapesti - büszke nemzetiszocialista 

A R. Attila a Pax Hungarica budapesti csoportvezetője a tavaly, a kitartas.mozgalom.org oldalon megjelent interjújában több sikert könyvelt el. Kiemelte a Kitörés napi és a Corvin közi megemlékezésüket és azt a rendezvényt, melyet a Budai Vár 1686-os felszabadításban elesett hősök miatt szerveztek (ez volt a Szabadság Napja). Az ismert, budapesti, hungarista sírok felkutatását és karbantartását és fontosnak tartja. Szálasi Ferenc nyilaskeresztes politikus és felesége Lutz Gizella illetve Sértő Kálmán költő nyughelyére is virágot hordtak. 

A Nyugathoz tartoznak - adalék a Szabadság Napjához

 

A Jobbik Magyarországért Mozgalom meghirdette az úgynevezett keleti paradigmaváltást, sokszor Irán vagy az arab világ melletti megnyilvánulásokat tesz, kívánatosnak tartja hazánkban az iráni tőkét és Kína felé is barátságos gesztusokat tesz.  

 

Ezzel szemben a hungarista felszólalók sokszor iszlámkritikusak és markánsan Európa-pártiak. A Jobbik szavazótábora jelentős részben kelet-magyarországi, addig a nemzetiszocialista eszméket követők között arányaiban több a budapesti. Ennek az is oka lehet, hogy a fővárosokban előbb észlelhetők azok a globális kihívások, melyek az ország többi részében csak később terjednek el.

Küzdősport és politikai kapcsolatok

R. Attila Elmondta, hogy a fővárosban rendszeresen tartanak túrákat, küzdősport edzéseket illetve kiváló kapcsolatokat ápolnak a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom fővárosi szervezetével. Kitért arra, hogy a Pax Hungarica Mozgalom budapesti csoportja az elmúlt esztendőben jelentősen gyarapodott.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fotó: http://kitartas.mozgalom.org

„El kell felejtenünk végre a „bűnös város" maszlagot, és nekünk, budapestieknek is fel kell emelnünk a fejünket. Fővárosunk számtalanszor bizonyította, hogy ízig-vérig a magyarsághoz tartozik, elég csak 1848 márciusára, 1944-45 legendás harcaira vagy 1956-ra és a pesti srácokra gondolnunk. Én belőlük merítek erőt a harchoz, és büszke vagyok arra, hogy budapesti és nemzetiszocialista vagyok. Hiszem, hogy a liberalizmussal megmérgezett, betondzsungelekbe kényszerített testvéreinkhez is előbb-utóbb el fog jutni a hangunk, és akkor majd Budapest újra minden magyar büszkesége lesz.” – fogalmazott R. Attila.


Andresewnél kicsapta a biztosítékot


A Népszava szerint mindez azért is érdekes, mert éppen a napokban került nyilvánosságra az a felmérés, mely szerint a magyarok kétharmadának van valami baja a zsidókkal. Az amerikai Rágalmazásellenes Liga tíz európai országot vizsgáló kutatására hivatkozva azt állítja, hogy az antiszemitizmus általános foka Magyarországon a legmagasabb, és itt gondolják a legtöbben azt is, hogy a zsidók túl nagy hatalommal rendelkeznek az üzleti életben.

Andresew Iván publicista már 2009-ben közétett egy fotót blogjában, amely augusztus 19-én reggel készült Zuglóban, a Füredi úti lakótelepen. Egy platánfa törzsén egy antiszemita plakátot rögzített, amelyet a Pax Hungarica Mozgalom készített. „Igen, kezd elegem lenni a demokráciából. Ha ez az.” – írja bejegyzésének zárósoraiban Andresew.

Címkék: jobbik antiszemita szélsőjobboldal

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyvaros.blog.hu/api/trackback/id/tr94336164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása