HTML

Facebook

Friss topikok

Címkék

Archívum

300. A thermopülai csata spártai résztvevői elbulizhattak volna a Morrisons 2-ben, de egy darab perzsát sem engedhettek volna be. Nem a konfliktus, hanem a létszámlimit miatt. A Morrison’s Music Pub 2 Budapesten, a Nyugati pályaudvar és a Margit híd között található szórakozóhely, amely könnyen megközelíthető helyszínen, közkedvelt buliknak adott teret, elérhető italárak mellett. 

Az éjszakai mulatóhely szinte fogalom a fővárosi fiatalság körében, ezért is örült minden törzsvendége, hogy az ünnepnapok alatt is számíthatnak a koktélakcióval egybekötött bulikra.  Ezzel szemben a Morrison’s Facebook-oldala március 14-én váratlanul bejelentette, hogy egy ideig nem nyitnak ki. Az elmúlt órában már megnyílt a Ne zárják be a Morrisons'2 -Facebookcsoport is.


Komplett baráti társaságok előre leszervezett partijai dőltek dugába, azonban a többség nagy nehezen elfogadta, hogy az üzemeltetők hirtelen kedvet kaptak a Morrison’s felújításához. Egyesek azonban már akkor azt kérdezték, hogy vajon mikor volt a búcsúbuli és kicsit hitetlenkedtek. A Morrison’s 2 szerint ideje, hogy az ötesztendős klubot renoválják. 

A klub honlapja szerint a következő pár napban zárva tartanak, a Facebook-oldalukon azonban már azt írják, hogy egy-két hét múlva tudják pontosan megválaszolni a nyitás időpontját, de "nagy tervek" vannak.

A nagyváros.hu egyik újságírójának nem állt össze a kép, ezért március 15-én elmerült a pletykás pesti éjszakában és egy olyan információhoz jutott, miszerint a szórakozóhely bezárásának köze van a West-Balkán tragédia után megszigorított törvényekhez. Az egyik ittas jogászhallgató úgy beszélt a 23/2011. (III.8.) kormányrendeletről, mint a Harry Potter szereplői Voldemortról.

 

Az tény, hogy a a helyet tavaly pár napra bezárták a tűzoltóság kérésére és számos lakossági panaszt is kapott. 

Jelenleg azonban a legfontosabb, hogy a Belváros-Lipótváros honlapján található adatok szerint a Morrison’s 2-nenk 300 fős befogadóképessége van, de ez a háromszáz fő szombat estéként meglehetősen zsúfoltan töltötte ki a teret, mármint amennyiben betartották az előírásokat. A jelek szerint azonban nem. 

 

Ezt a fülest részben megerősítette a Belváros-Lipótváros Önkormányzatának sajtóreferense, aki a következő tájékoztatást adta a Morrison’s 2 tárgyában: 

 

„A Morrison's 2 ügyében a következő információt tudom adni: Az Önkormányzat BRFK-val és Katasztrófavédelemmel közösen tartott hétfő éjjeli ellenőrzése során azt állapította meg, hogy a megengedett létszámnál többen tartózkodtak a szórakozóhelyen. Az ellenőrzés eredményeként Belváros-Lipótváros Önkormányzatának jegyzője a jogszabályoknak megfelelően ideiglenesen, legfeljebb 90 napra elrendelte a bezárást.”

 

A Morrisons 2 üzemeltetői eddig nem reagáltak megkeresésünkre. 

Jogi Fórum egyik tavalyi cikke kitér, arra hogy a jegyző az engedélyt visszavonhatja, illetve a rendezvények megtartását megtilthatja, ha az engedély kiadásának feltételei már nem állnak fenn, vagy a rendezvény szervezője a 90 napos időtartam alatt nem tesz eleget a jegyző határozatában foglaltaknak.

 

A Jogi Fórumban megjelent belügyminisztériumi nyilatkozat szerint a West-Balkán tragédia szankciók szigorítását jelenti például, hogy amennyiben ellenőrzésekkor meghatározott súlyos jogsértéseket (pl. a befogadóképesség nyilvánvalóan jelentős túllépése) tapasztalnak a hatóságok, akkor kötelező jelleggel felfüggesztik az adott szórakozóhely működését. Az újonnan bevezetésre került szankciók ugyanakkor természetesen nem érintik a hatóságok korábbi szankcionálási jogköreit, amelyekkel továbbra is élhetnek majd. 

 

A szórakozóhely családtagjai a diszkós Liget és a 30-as korosztályt megcélzó Opera továbbra is nyitva tart, a fedél nélkülivé vált partizók ezért megkaphatják koktéladagjukat. A Morrison’s 2 bezárása azonban mindenképpen légüres teret szült az éjszakában, amelyet a fizikai törvényei szerint, előbb-utóbb, de befognak tölteni. 

90 nap az üzleti életben sok idő, tehát a klubtulajdonos Becsületes Kft. ügyvezetőinek gyorsan meg kell küzdenie a bürokráciával vagy nem várt konkurenciát kaphat.

Mindenesetre fura, hogy már most megnyílt a Ne zárják be a Morrisons 2 Facebook-csoport.

nagyváros.hu

 

Címkék: élet éjszakai morrisons

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyvaros.blog.hu/api/trackback/id/tr344327035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása